Prinses Máxima Centrum

Sinds 2006 is de VOKK betrokken bij de oprichting van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Vanaf oktober 2014 kunnen kinderen met een tumor in de buik of borst in dit centrum terecht. Vanaf begin 2018 zullen alle kinderen met kanker naar dit ziekenhuis worden doorverwezen voor diagnostiek en het bepalen van de behandeling.

Alle kinderoncologische topzorg wordt in het Prinses Máxima Centrum geconcentreerd. De minder complexe onderdelen van de zorg worden, onder supervisie van het Prinses Máxima Centrum, uitgevoerd in meebehandelende (shared care) ziekenhuizen verspreid over het land. Het Prinses Máxima Centrum wordt gevestigd in Utrecht en zal nauw samenwerken met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. We werken zo aan topzorg en toponderzoek met als uitgangspunt: centraal wat moet, dichtbij wat kan.

Lees het bericht over de eerste afdeling van het Prinses Máxima Centrum en het artikel ‘Innovatief en patiëntvriendelijk´ in Arts&Auto. Bekijk ook de meest gestelde vragen of de website van het Prinses Máxima Centrum.

 

© VOKK 2017 – Built and powered by Onlinebase