Maatje nodig?

Ben je tussen de 8 en 18 jaar en heb je kanker? Zit je met vragen en/of heb je behoefte aan iemand die je begrijpt? Dan is het maatjesprogramma vast iets voor jou!

Mentoren zijn jongeren van 16 tot 25 jaar die genezen zijn van kanker en met hun ervaringen anderen willen helpen. Je kunt met hen praten, lachen, of huilen. Je kunt een spelletje met ze doen of iets anders waar JIJ zin in hebt!
Je hoeft niet per se over je ziekte te praten, maar het kan wel, en alles is bespreekbaar! Heb je vragen, dan kunnen de mentoren deze vaak beantwoorden. Want ook zij zijn ziek geweest en behandeld tegen kanker. Wil je (even) niet praten, dan is dat helemaal oké. JIJ geeft aan waar je behoefte aan hebt en wat je wilt doen, zeggen of vragen. Mentoren zijn er voor jou. Je kunt zowel leuke als minder leuke dingen met ze delen.

Wil je weten wat ervaringen van anderen zijn, lees dan eens het stuk in Attent over Gerdo en Minko en het artikel 'Een maatje voor je kind' van kinderarts Marc Bierings of lees de folder.

Maatjeskeuze

Natuurlijk willen we dat je een goede klik met je maatje hebt. Daarom willen we eerst weten wat voor iemand je bent. Vervolgens zoeken we iemand van wie wij denken dat die goed bij je past. Dan maken we een afspraak voor een eerste contact.
Als na een tijdje blijkt dat het niet zo goed klikt tussen jou en de mentor, zoeken we iemand anders voor je. Het gaat om wat jij prettig vindt!

Contact

Als het eerste contact gelegd is, bepaal je zelf wanneer je een nieuwe afspraak  wilt maken. Dat kan thuis zijn of in het ziekenhuis, of als je je goed voelt ook ergens anders. Maar jullie hoeven elkaar niet per se te ontmoeten, via de mail of telefoon kan ook. Dat bepalen jullie zelf.
Je kunt contact houden met je mentor zolang je onder behandeling bent. Ook nog wel een poosje daarna, maar je zult begrijpen dat andere (nieuwe) kinderen met kanker ook een beroep zullen doen op een maatje.

Heb je vragen?

Heb je vragen over of tijdens het maatjesprogramma, neem dan contact op met Tamara Snijders via mentorprogramma@vokk.nl of 030-2422944.

© VOKK 2021 – Built and powered by Onlinebase