Maatje worden

Ben je survivor, tussen de 16 en 25 jaar en wil je anderen helpen met jouw ervaringen, dan is maatje worden misschien iets voor jou. Als maatje begeleid je een kind (of meer kinderen) met kanker tussen de 8 en 18 jaar.

Je bent er voor je maatje als er vragen zijn of als het niet zo goed met hem/haar gaat, maar ook om samen leuke dingen te doen. Juist omdat je survivor bent, weet je hoe kinderen met kanker zich kunnen voelen. En het feit dat jij beter bent geworden, geeft moed en hoop.

Voordat we je koppelen aan een kind, bekijken we eerst zorgvuldig wat een goede match kan zijn. Pas dan maak je kennis en bespreek jij met met je maatje hoe jullie verder willen gaan. Je hoeft elkaar niet telkens te ontmoeten. Ook via de mail of telefoon kun je contact onderhouden.

Meer informatie

Wil je weten wat de ervaringen van mentoren zijn, lees dan eens het stuk in Attent over Gerdo en Minko en het artikel 'Een maatje voor je kind' van kinderarts Marc Bierings.

Aanmelden

Denk je dat het mentorprogramma iets voor jou is? Neem dan contact op met Meike van de Groep-Naafs via mentorprogramma@vokk.nl of 030-2422944.

© VOKK 2018 – Built and powered by Onlinebase