Bijeenkomsten

Wanneer je als kind kanker hebt gehad, kun je op latere leeftijd tegen vragen of problemen aanlopen, zowel op lichamelijk als op psychosociaal gebied. Stel je wilt een relatie, maar daar komt het steeds niet van. En wat vertel je wel en niet aan je werkgever?

Om je te informeren over late gevolgen en onderzoek dat hiernaar gedaan wordt, organiseert VOX bijeenkomsten en symposia voor survivors. Deze zijn tegelijk een gelegenheid om ervaringen te delen met andere survivors.

Houd voor data de agenda in de gaten en abonneer je op de nieuwsbrief VOX en de algemene nieuwsbrief.

VOX-bijeenkomst - (On)vruchtbaar na kinderkanker? (1 april 2O17)

Tijdens het VOKK-voorjaarssymposium organiseerde VOX een bijeenkomst over de gevolgen van de behandeling van kanker voor de vruchtbaarheid. Jacqueline Loonen van de LATER-poli in Nijmegen gaf deze middag uitleg en enkele survivors vertelden hun ervaringen. Ook kwam ter sprake hoe je dit onderwerp bespreekbaar maakt, bijvoorbeeld met je partner. De presentatie vind je hier.

VOX-bijeenkomst Kwaliteit van leven (5 november 2O16)

Tijdens het VOKK-najaarssymposium organiseerde VOX een bijeenkomst met als thema ‘Kwaliteit van leven’. De bijeenkomst ging over wat je zelf kunt doen om zo gezond mogelijk en in balans te blijven. Hoe ga je om met de mogelijke gevolgen van de behandeling? Dr. Saskia Pluijm gaf een overzicht van bewezen manieren die je kunt gebruiken, zoals gezonde leefstijl: voeding, sport, slaap en niet roken of overmatig drinken en van mogelijke effectieve ‘nieuwe’ manieren zoals mindfulness, yoga en e-health. Bekijk hier haar presentatie Gezond leven: wat kan ik zelf doen?

De workshop van Anouk Nijenhuis en Jaap den Hartogh ging over een nieuwe kijk op gezondheid. Bekijk hun presentatie hier.

VOX-bijeenkomst Over leven na kanker (2 april 2O16)

Tijdens het VOKK-voorjaarssymposium organiseerde VOX een bijeenkomst met als thema ‘Over leven na kanker’. De bijeenkomst ging o.a. over chronische vermoeidheid bij mensen die als kind kanker hebben gehad. Wat zijn de verschillen met normale vermoeidheid? Hoe ga je ermee om? Wanneer is therapie nuttig? En, wat kun je zelf doen? Joyce Vermeer van het Helen Downing Instituut gaf uitleg en beantwoordde vragen. Lees hier haar presentatie Vermoeidheid bij/na kanker.

© VOKK 2018 – Built and powered by Onlinebase