Belangenbehartiging

VOX behartigt de belangen van survivors en werkt aan optimale LATER-zorg en –onderzoek en betere kwaliteit van leven. Vanuit het perspectief van survivors laat VOX jullie stem horen. We werken daarbij zowel nationaal als internationaal samen.

Nationale samenwerking

VOX laat jouw stem en die van andere survivors klinken in zorg en onderzoek waarmee je te maken kunt krijgen. We zijn lid van SKION LATER en werken samen met artsen, psychologen en onderzoekers aan richtlijnen voor de nazorg. Ook zijn we nauw betrokken bij de SKION LATER studie. We vragen daarom regelmatig jullie mening via vragenlijsten of tijdens bijeenkomsten en luisteren naar jullie ervaringen die we vervolgens meenemen naar SKION LATER.

Wij zijn ook intensief betrokken bij de invulling van LATER in het toekomstige
Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Door zorg en onderzoek van kinderkanker op één plek samen te brengen, hopen we de ambitie waar te maken om meer dan 90% van alle kinderen met kanker te genezen met minder late gevolgen en dus een betere kwaliteit van leven.

Internationale samenwerking

Ook internationaal behartigt VOX actief de belangen van survivors. We hebben twee afgevaardigden in het comité dat leiding geeft aan het Childhood Cancer International Survivors (CCIS). Dit is een internationaal netwerk dat zich bezighoudt met informatievoorziening en belangenbehartiging. De nazorg voor survivors is in veel landen nog niet zo goed ontwikkeld en daarom proberen we onze kennis door te geven aan andere landen. Zo hopen we dat de nazorg voor survivors overal zal verbeteren.

© VOKK 2018 – Built and powered by Onlinebase