Je relatie

Als ouders word je opgeslokt door de zorg voor je zieke kind en je gezin waardoor je relatie onder druk kan komen te staan. Je komt nauwelijks toe aan elkaar. Juist nu is het des te belangrijker elkaar te steunen en er voor de ander te zijn.

Je relatie heeft nu eigenlijk extra aandacht nodig maar daarvoor ontbreken tijd en energie. Als je elkaar bij je kind aflost, kom je hooguit toe aan het bespreken van praktische zaken. Tot een echt gesprek komt het niet, laat staan dat je toekomt aan elkaar.

Eigen wijze

Besef dat jullie allebei op je eigen manier met de situatie omgaan. Dat kan soms lastig zijn. Je voelt je misschien niet gesteund, hebt het gevoel alleen te staan of gaat je ergeren. De liefde lijkt dan ver te zoeken. Maar ook je partner heeft het moeilijk en uit dat op een andere manier.

Elkaar ruimte gunnen

Maak tijd voor elkaar en gun elkaar vooral ruimte. Deel je gevoelens en behoeften. Doe iets samen, al is het maar een wandelingetje of een kopje koffie. Je kunt elkaars verdriet niet wegnemen. Wel kun je elkaar steunen door begrip, warmte en liefde te geven en elkaars ruimte te respecteren.

© VOKK 2021 – Built and powered by Onlinebase