Zorgkosten

Als je kind ernstig ziek is, krijg je te maken met extra onkosten. Denk aan reis- en parkeerkosten, verblijfkosten Ronald McDonald Huis, hulpmiddelen en soms aanpassingen en voorzieningen. Gelukkig zijn er voorzieningen die je lasten kunnen verlichten.

Naast de extra zorgkosten, kunnen ook de dagelijkse kosten behoorlijk oplopen. Je draait vaker een was, schaft extra kleding aan, bent meer geld kwijt aan eten en drinken en misschien ook aan een oppas. Ook kan het inkomen veranderen als één van jullie minder gaat werken of stopt met werken.

Vergoedingen

Sommige kosten worden (deels) vergoed. Daarnaast bestaan er verschillende regelingen en fondsen waarop je een beroep kunt doen. Lees hiervoor het artikel Tegemoetkoming in zorgkosten uit Attent waarin een overzicht staat. Kijk ook in onze wegwijzer voor meer informatie.

Houd overzicht

Zet tijdig je financiën en voor welke regelingen je in aanmerking komt op een rijtje. Vraag hierbij eventueel hulp aan het maatschappelijk werk in het ziekenhuis. Houd een overzicht bij van alle gemaakte (extra) kosten en bewaar de bonnetjes voor als je deze kunt declareren bij je ziektekostenverzekering of kunt aftrekken voor de inkomstenbelasting.

© VOKK 2021 – Built and powered by Onlinebase