Bijeenkomsten

Heb je een (klein)kind met kanker (gehad)? Dan kan het prettig zijn om met andere (groot)ouders te praten. Wij organiseren door het jaar heen en verspreid over het land tal van bijeenkomsten waar je elkaar kunt ontmoeten. De bijeenkomsten vinden ook vaak in de vorm van een wandeling plaats.

Bijeenkomsten

In Groningen en Eindhoven organiseren we bijeenkomsten voor (groot)ouders van een (klein)kind in behandeling of net uit behandeling. Voor (groot)ouders van wie een (klein)kind is overleden, vinden bijeenkomsten plaats in Langbroek, Heerlen en Eindhoven. Tijdens deze bijeenkomsten komen verschillende thema's aan bod, zoals angst en onzekerheid, broertjes en zusjes, verlies, school en reacties van de omgeving. Soms staat een bepaalde vorm van kanker centraal.

Wereldlichtjesdag

Elke tweede zondag van december, Wereldlichtjesdag, organiseren we een bijzondere bijeenkomst voor ouders en brussen van een overleden kind. Samen maken we er een persoonlijke en warme middag van, waarop we je overleden kind op een ‘stralende’ manier herinneren. De bijeenkomst vindt plaats van 16:00 tot 19:30 uur. Kijk in onze agenda voor de locatie.

Thema-avonden

Voor (groot)ouders van een (klein)kind dat in/uit behandeling is, organiseren we thema-avonden in de kinderoncologische centra. Op deze avonden komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met (late) gevolgen van kanker, bijvoorbeeld bij het naar school gaan of in het sociale leven. Na een inleiding door een spreker kun je verder doorpraten in groepjes.

Informatie/ontmoetingsdagen

Wij organiseren speciale informatiedagen, met een combinatie van informatie en ontspanning, voor ouders van een kind dat een hersentumor heeft (gehad) en voor ouders van kinderen met Fanconi anemie. Deze dagen vinden plaats op wisselende locaties. Kinderen zijn vanzelfsprekend van harte welkom, zij volgen een apart programma.

Meer informatie?

Heb je vragen over de bijeenkomsten, bel ons dan op 030-2422944 of stuur een mail naar mieke.spaink@vokk.nl. Voor data en locaties verwijzen we je naar onze agenda. Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

© VOKK 2021 – Built and powered by Onlinebase