Sporten goed voor kinderen, of niet...?

Dat bewegen goed is voor de gezondheid van gezonde kinderen, weten we, maar hoe is dat voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking of ziekte? Om dat te weten te komen doet Hogeschool Utrecht i.s.m. het Wilhelmina Kinderziekenhuis het HAYS-onderzoek (Health in Adapted Youth Sports).

Ook kinderen die kanker hebben gehad kunnen meedoen. De sporters onder hen worden vergeleken met degenen die niet of weinig sporten. HAYS brengt conditie, algemene gezondheid en dagelijks bewegen in kaart, maar ook schoolprestaties, concentratievermogen, zelfbeeld, kwaliteit van leven en het optreden van blessures. Op de testdag krijg je gedurende drie uur enkele onderzoeken. Daarna draag je een week lang een apparaatje ter grootte van een USB-stick dat je bewegingen bijhoudt. Aan het eind krijg je je eigen uitslagen toegestuurd. We volgen je nog een jaar op het optreden van blessures.

Voor dit onderzoek zoekt HAYS sportende en niet-sportende kinderen van 10 t/m 18 jaar die kanker hebben gehad (lees meer).
Ben je geïnteresseerd, mail dan naar hays@hu.nl of bel met 06-18955920.

 

03 maart 2015

Meer nieuws

Nieuwsarchief »

183 bericht(en)

© VOKK 2019 – Built and powered by Onlinebase