Klinisch onderzoek

Tijdens de behandeling van je kind is de kans groot dat de arts jullie vraagt mee te doen aan een (vroeg-)klinisch onderzoek, ook wel klinische studie genoemd.

Wat klinisch onderzoek is, lees je in het kort op deze pagina. Uitgebreidere informatie vind je in de folder ‘Klinisch onderzoek bij kinderen en jongeren met kanker. Wat is het en hoe werkt het?’.

De VOKK werkt nauw samen met de SKION taakgroep Onderzoek Nieuwe Therapieën (ONT), die zich bezig houdt met vroeg-klinisch onderzoek. Dat doen we in onze Werkgroep Klinische Studies. Zo blijven we op de hoogte van wat er speelt, denken we mee en behartigen we de belangen van de kinderen en hun ouders.

Op de pagina open studies staat een overzicht van (alle) vroeg-klinische onderzoeken die in Nederland lopen. Vroeg-klinische onderzoeken die recent zijn afgesloten staan op de pagina gesloten studies.

Op de site van SKION vind je op het deel voor professionals ook een overzicht van behandelrichtlijnen voor verschillende soorten kinderkanker. Het overzicht beperkt zich niet alleen tot vroeg-klinisch onderzoek. Veel protocollen bevatten informatie die alleen toegankelijk is voor professionals. Op clinicaltrials.gov vind je een Engelstalig overzicht van alle lopende en afgeronde klinische onderzoeken wereldwijd.

Heb je vragen dan kun je ons altijd bellen, 030-2422944, of mailen, bureau@vokk.nl.

© VOKK 2019 – Built and powered by Onlinebase