complementair

Om bepaalde klachten bij je kind tijdens of na de behandeling te verminderen of te voorkomen, ga je misschien op zoek naar aanvullende (complementaire) zorg. Natuurlijk wil je dan wel weten of deze betrouwbaar en veilig is. Daarvoor is er de keuzehulp complementaire zorg.

Complementaire zorg

Complementair betekent aanvullend. Deze zorg kan worden ingezet als ondersteuning om klachten als pijn, angst, vermoeidheid en onrust te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Voorbeelden van complementaire zorg zijn hypnotherapie, muziektherapie, mindfulness, yoga, massage en acupunctuur.

Keuzehulp

Wanneer je kind kanker heeft, wil je het natuurlijk zo goed mogelijk ondersteunen. Misschien denk je dan zelf aan een vorm van complementaire zorg of biedt het ziekenhuis deze aan. Natuurlijk wel je dan wel weten of deze vorm verantwoord en veilig is. Kijk daarvoor op de website keuzehulp complementaire zorg.

Hier vind je betrouwbare informatie over de veiligheid en werkzaamheid van verschillende complementaire methoden. De informatie is gebaseerd op ervaringen van experts en literatuuronderzoek. Op dit moment vind je er alleen nog informatie over complementaire zorg bij pijn, maar we hopen de website in de toekomst verder uit te breiden.

© VOKK 2021 – Built and powered by Onlinebase