Prinses Máxima Centrum

Ouders (de VOKK) en behandelaars (SKION) namen samen in 2006 het initiatief om zorg en onderzoek voor kinderen met kanker te concentreren in een landelijk centrum met als doel: meer kinderen genezen met minder blijvende gevolgen. Dat werd het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie.

Op 16 mei wordt het nieuwe gebouw naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht in gebruik genomen en gaan kinderen uit het huidige Máxima (in het WKZ) en uit het WKZ over. Vanaf 1 juni volgen de kinderen uit de andere kinderoncologische centra. De meeste kinderoncologen maken samen met de kinderen de overstap. In deze folder kun je meer lezen. In maart en april organiseren we in en in samenwerking met de huidige kinderoncologische centra speciale informatieavonden. Een uitnodiging daarvoor krijg je van het centrum.

Wat betekent dit voor je kind?

Vanaf 1 juni 2018 ga je voor de meeste behandelingen en controles naar Utrecht. Je kind krijgt een deel van de niet-complexe zorg in een meebehandelend ziekenhuis dichter bij huis. Zo hoef je niet voor alles naar Utrecht. Het nieuwe gebouw heeft allerlei voorzieningen om jullie zo goed mogelijk te ondersteunen. Je kind heeft een eigen kamer met een ouderkamer zodat je altijd bij jen kind kan zijn. Er zijn ook allerlei ruimtes waar je kunt ontspannen, bewegen, sporten of even tot rust kunnen komen. In de ouderkeuken kun je eventueel zelf koken.
De VOKK heeft oudersteuners op de afdeling en een zichtbare plaats beneden in de hal. Daar kunt je altijd binnenlopen voor informatie of een luisterend oor.

Gaat je kind naar de LATER-poli, dan kan het ook in Utrecht terecht.

* VOKK en SKION samen voor 100% aandeelhouder van de Prinses Máxima Centrum B.V. via de Vereniging Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in coöperatief verband (de coöperatie).

© VOKK 2018 – Built and powered by Onlinebase