Boeken en films

Op deze pagina vind je een aantal goede boeken en films voor leerkrachten, ouders en/of leerlingen. Ze bieden praktische informatie en kunnen dienen als ondersteuning bij het lesprogramma.

De boeken en films zijn te bestellen in onze webwinkel.

Boeken

'Hersentumoren bij kinderen' van Marja Georgiades, Marianne Naafs-Wilstra en Netteke Schouten-van Meeteren (red.)
Voor ouders, leerkrachten en anderen die te maken hebben met een kind met een hersentumor. Het behandelt de behandeling, prognose, mogelijke late gevolgen, schoolproblemen en cognitieve revalidatie en gaat in op de kwaliteit van leven van het hele gezin.

'Wat nu? Een leerling met kanker!' van Tanja van Roosmalen
Bedoeld voor onderwijspersoneel dat te maken krijgt met een leerling met kanker. Ook voor ouders biedt het een praktische handreiking. Het beschrijft wat kinderkanker is en welke gevolgen deze ziekte kan hebben voor het onderwijs. Op een heldere manier wordt weergegeven wat leerlingen met kanker nodig hebben van school en op welke manier de school hieraan tegemoet kan komen.

'Wat nu? Mijn leerling wordt niet meer beter' van Tanja van Roosmalen
Een hulpboek voor school dat praktische adviezen geeft, ondersteund door herkenbare praktijkschetsen van leerlingen, ouders, leerkrachten en de auteur zelf. De auteur geeft antwoord op vragen als: Wat verwachten de ouders en de zieke leerling van school? Hoe kan de school klasgenoten en andere betrokken leerlingen ondersteunen? Wat hebben de leerkrachten of docenten zelf nodig bij de begeleiding?

'Janice vecht terug' van Charles M. Schulz
Een kinderboek over wat er gebeurt als je klasgenootje, vriend of vriendin kanker krijgt.

Films

Chemo-Kasper
Geeft in eenvoudige woorden en aan de hand van kleurige tekeningen uitleg over wat kanker is en wat chemotherapie doet.

Paultje en de draak
Deze avontuurlijke en komische film laat zien hoe heldhaftig het gevecht van een kind met kanker is. De film steekt kinderen met kanker en hun familie, vriendjes en klasgenoten een hart onder de riem en kan aanleiding zijn om met je leerlingen verder te praten.

Samen, niet alleen!
Film over brussen van kinderen met kanker, hun gevoelens en ervaringen.

© VOKK 2021 – Built and powered by Onlinebase