Internationaal

Om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren, werken we niet alleen samen met organisaties in Nederland. Ook internationaal zijn we actief.

CCI

De VOKK is medeoprichter en actief lid van Childhood Cancer International, CCI, voorheen de International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations, ICCCPO. Binnen dit samenwerkingsverband proberen wij de zorg voor kinderen met kanker wereldwijd te verbeteren. Dit doen we door informatie en ervaringen te delen en mee te werken aan het opstellen van internationale zorgrichtlijnen.

World Child Cancer

Daarnaast zijn wij medeoprichter van World Child Cancer, een internationaal fonds dat kinderoncologische projecten in ontwikkelingslanden opzet en financiert.

VOKK Mondiaal Fonds

Via het VOKK Mondiaal Fonds steunen wij projecten in ontwikkelingslanden. De opbrengst van de acties rond International Childhood Cancer Day gaat naar dit fonds. Wilt u een bijdrage leveren, neem dan contact op met ons bureau via bureau@vokk.nl of 030-2422944. U kunt ook een donatie storten op IBAN nummer NL72 SNSB 0938 4000 45 t.n.v. Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker te Nieuwegein o.v.v. VOKK Mondiaal Fonds.

Wereld Kinderkanker Dag

Wereldwijd vieren ouderorganisaties op 15 februari Wereld Kinderkanker Dag. Rond die datum geven wij aan alle kinderen in behandeling een speciale KanjerKraal. Maar we doen meer. Wereld Kinderkanker Dag gaat tenslotte om de best mogelijke medische en psychosociale zorg voor kinderen met kanker in de hele wereld.

Elk jaar doen we een oproep om op 15 februari met zo veel mogelijk mensen het bandje ‘Kanjers met LēF’ te dragen. Doe mee en deel het dragen van je bandje via sociale media! Heb je nog geen polsbandje, bestel deze dan via onze webwinkel en vraag ook anderen dit te doen.

Zo krijgen kinderen met kanker de aandacht die zij verdienen. Met de opbrengst van de verkoop van de bandjes ‘Kanjers met LēF in de periode januari t/m maart ondersteunen we projecten voor kinderen met kanker in ontwikkelingslanden.

© VOKK 2021 – Built and powered by Onlinebase