MOBI-KIDS onderzoek naar ontstaan van hersentumoren

Heeft u een kind met een hersentumor tussen 10 en 24 jaar dat de afgelopen 11 maanden de diagnose heeft gekregen, doe dan mee met het internationale MOBI-KIDS onderzoek naar risicofactoren voor het ontstaan van hersentumoren.

Informatie over het onderzoek vindt u hieronder en in deze bijlage.

MOBI-KIDS: internationaal onderzoek naar risicofactoren voor hersentumoren bij 10- tot 24-jarigen

Het MOBI-KIDS onderzoek is een internationaal onderzoek naar risicofactoren voor hersentumoren bij kinderen en jongvolwassenen. De nadruk ligt op potentiële risicofactoren in de leefomgeving, waaronder draadloze communicatietechnologieën. Dit onderzoek is van groot belang, omdat meer informatie over risicofactoren er mogelijk toe kan leiden dat er in de toekomst minder kinderen en jongvolwassenen ziek worden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in 16 landen over de hele wereld. In Nederland ligt de coördinatie bij de Universiteit Utrecht, in samenwerking met de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION).

Voor het onderzoek zijn we op zoek naar 10- tot 24-jarige patiënten die in de afgelopen 11 maanden gediagnosticeerd zijn met een hersentumor. Deelname houdt in dat er een interview plaats vindt met de patiënt en zijn/haar ouders. Daarnaast vragen we de deelnemer toestemming voor speekselverzameling t.b.v. DNA onderzoek en voor het opvragen van medische gegevens bij de behandeld arts.

Het is goed mogelijk dat de behandeld arts u en/of uw kind al gevraagd heeft voor deelname aan het MOBI-KIDS onderzoek. Wanneer dit niet het geval is en u meer informatie wenst te ontvangen over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met de onderzoekscoördinator, mw. dr. Geertje Goedhart, via e-mail: mobikids@uu.nl of telefoon: 030 – 253 8696.

10 januari 2013

Meer nieuws

Nieuwsarchief »

183 bericht(en)

© VOKK 2019 – Built and powered by Onlinebase