De Gold Ribbon

De Gold Ribbon is het internationale symbool voor alle kinderen die met kanker te maken hebben (gehad) en voor alle kinderen die we in ons hart dragen.

Strikjes als symbool spelen al lange tijd een sterke rol in talloze bewustmakingscampagnes. Wie kent bijvoorbeeld de Pink Ribbon ter bewustwording van borstkanker niet?  Strikjes als deze sturen een duidelijke boodschap uit zonder een enkel woord te hoeven zeggen.

Het gouden strikje werd ongeveer 20 jaar geleden door de ACCO (American Childhood Cancer Organisatie) gekozen om te dienen als het universele symbool voor kinderkanker. Hoewel veel kleuren werden overwogen, werd voor goud gekozen als de ideale keuze voor het bewustzijn voor alle soorten kanker bij kinderen. Goud is immers een waardevol en kostbaar metaal. Hiermee is het dé perfecte kleur om het kostbaarste in ons leven te weerspiegelen - onze kinderen.

De VOKK staat voor en naast alle gezinnen met kinderen met kanker, kinderen die kanker hebben gehad en alle kinderen die we in ons hart dragen. Wij willen helpen uitdragen van dat, waar we soms nauwelijks woorden voor hebben. Daarom gaan ook wij goud.

De Gold Ribbon is vanaf nu te koop in onze webwinkel. We hopen dat niet alleen nu - in aanloop naar Wereld Kinderkanker Dag - maar ook daarna de aandacht voor al deze kinderen uitgedragen blijft worden.

06 februari 2020

Meer nieuws

Nieuwsarchief »

59 bericht(en)

© VOKK 2021 – Built and powered by Onlinebase